Славка Калчева е момиче от народа и никога не е държала

...
Славка Калчева е момиче от народа и никога не е държала
Коментари Харесай

Славка Калчева говори за трудния период в живота си, когато е написала Бяла роза

Славка Калчева е момиче от народа и в никакъв случай не е държала да бъде представяна като нещо друго. На нея са ѝ чужди упоритостта, звездният статус и купите. Като дете пее френски шансони. В младежките си години избира италианската сцена. Но огромната ѝ любов е националната музика. Тя влиза в живота ѝ с песните и гласа на една от най-големите певици в тази музика Недялка Керанова. 

В ефира на NOVA певицата приказва за слуховете, че е получила 5 милиона от разпространяването на песента " Бяла роза ", както и за първи път споделя за сложния интервал, в който е написала текста ѝ - тежкият бракоразвод, през който минава в края на 90-те години. Една интервенция, която я обръща към Бог, и огромният звук на славата.

За мнозина Славка Калчева е певица от времето на " Бяла роза ". Факт, който и до през днешния ден я наскърбява. Нейната кариера стартира още в средата на 70-те години на предишния век. Тя е излизала на една сцена с Иво Папазов – Ибряма и работи с най-големите имена в този род. Истината обаче, е че на върха я изстреля нейната " Бяла роза " през 2000 година. Почти няма човек в България, който да не харесва тази ария. С малко изключение на някой и друг кисел " критик ", който " сензационно " разкрива на публиката, че в действителност песента не е национална. Че не е даже авторска, тъй като му наподобява на нещо от чалгата и куп други " огромни " открития за националната музика.

Но с или без тези мнения, никой към момента не е съумял да вземе любовта към бялата роза на Славка Калчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР